02 March 2017

BLOG TIPS X8

Moi  Ihanaa alkanutta maaliskuuta ja tervehdys Leviltä! Kohta ollaan viikko laskettu ja alkaahan se jo tuntumaan jaloissa. Kelit on eilistä lukuun ottamatta olleet erinomaisia ja hauskaa on kyllä ollut. Tänään laitan jakoon muutaman vinkin liittyn bloggaamiseen. Toivottavasti joku saa näistä vinkeistä jotain irti!

1) Suunnittele. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikös se niin mennyt? Postauksista on helpompi tehdä selkeämpiä ja johdonmukaisempia, kun hiukan suunnittelee etukäteen mitä aikoo tehdä.

2) Kirjaa postausideoita muistiin. Välillä tulee hetkiä, jolloin ei millään synny uusia postausaiheita. Siltä varalta on hyvä kirjoittaa vaikka puhelimeen ylös muistiin ideoita, joita tulee mieleen.

IMG_9785

3) Pyri huolehtimaan tasaisesta postaustahdista ja olemaan aktiivinen. On lukijalle kivaa, kun postausrytmi on tasainen. Itse ainakin tykkään siitä, että osaan odottaa milloin suosikkiblogeissani on uutta postausta luettavana.

4) Panosta kuviin. Kuvat on todella iso osa postausta ja mä ainakin kiinnitän blogeja lukiessa ensimmäisenä huomion niihin. Isot ja hyvälaatuiset kuvat ovat ehdottomasti suuri plussa.

5) Pidä huoli oikeinkirjoituksesta. Selkeää ja hyvin kirjoitettua tekstiä on paljon mielekkäämpää lukea, kuin tekstiä, joka on täynnä kirjoitusvirheitä. Omalle tekstilleen tulee helposti "sokeaksi", joten  hyvä idea olisi antaa jonkun toisen lukea teksti ennen sen julkaisua.

IMG_9797

6) Huomioi lukijat. Kuuntele lukioiden toiveita ja pidä yllä vuorovaikutusta heidän kanssa. Kommentit piristää aina suunnattomasti päivää, joten mun mielestä on myös kiva vastailla näihin ja kiittää lukijoita.

7) Käytä apuna somea. Instagram (@viiviliukkonen), facebook, snapchat (@viiviviljaa) jne. ovat oivia väyliä hankkia omalle blogille näkyvyyttä. Tätä kautta voi myös itse löytää uusia mielenkiintoisia blogeja ja inspiraationlähteitä.

8) Älä ota bloggaamisesta liian suurta stressiä. Tämän homman on kuitenkin tarkoitus ollu mieluista ja hauskaa puuhaa. Älä siis kirjoita pakosta ja väkisin, jos uuden postauksen tekeminen tökkii. Pidä vaikka kokonaan hetken taukoa blogista, jos siltä tuntuu.

Millaisia vinkkejä bloggaamiseen teiltä löytyy?

- Viivi 


4 comments :

 1. Tosi kivoja vinkkejä ja toi kuvassa oleva välipala(?)näyttää tosi herkulliselta ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jees kiitti paljon! Juuh välipala se on <3

   Delete
 2. Mahtavat vinkit tässä postauksessa! :)

  ReplyDelete