24 March 2017

KIELIMATKALLE 2017

Huomenta Tämän postauksen piti ilmestyä eilen, mutta unohdin täysin sen viimeistelyn illalla viikonloppua varten pakatessa. Nyt kuitenkin istun bussissa matkalla kouluun  ja tässä on hyvin aikaa näpytellä postaus valmiiksi.

Näin kevään tullessa moni alkaa tekemään tulevalle kesälle suunnitelmia ja ehkä siellä on joku, joka haluaisi/pohtii kielimatkalle lähtöä. Jos jollain teistä on harkinnassa kannattaisiko varata matka, niin  ihan rehellisesti voin suositella sitä. Tässä postauksessa olisi listattuna muutamia syitä siihen, miksi kielimatka on kannattava juttu. Ehkä myös joku muukin saattaa tämän jälkeen innostua ideasta.  

IMG_8472

1) Itsenäistyt. Matkustaminen ilman vanhempia ja eläminen ulkomailla auttaa itsenäistymisessä. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että joutuisit hoitamaan kaiken aivan yksin. Mukaan lähtee huippu liidereitä, jotka osaavat varmasti auttaa tarpeen tullen.   


2) Saat kavereita luultavasti useista eri maista. Näin ainakin mulle kävi. On mahtavaa, kun on kavereita ympäri Eurooppaa muun muassa Norjassa, Italiassa sekä Itävallassa. Unohtamattakaan meidän squadia, joka koostuu viidestä suomalaisesta tytöstä.  
     
3) Kielitaitosi kehittyy. Kohteessa sun on pakko/saat puhua vieraalla kielellä. Mulla ainakin parani mun kielitaito sekä erityisesti rohkaistuin käyttämään ja puhumaan sillä vieraammalla kielellä monessa tilanteessa.  

IMG_7582
   
4) Opit uudesta maasta ja sen kulttuurista sekä tavoista. Matkustaessa ja viettäessä kahdesta kolmeen viikkoon ulkomailla tulee väistämättä opittua uusia asioista maasta ja sen kulttuurista. Eri kulttuurien tunteminen ei ole koskaan pahitteeksi.    


5) Rohkaistut ja saat lisää itsevarmuutta. Kasvat varmasti ihmisenä ja opit uutta myös itsestäsi. Matkustaessa oppii aina jotain ja uudet tilanteet kasvattavat rohkeutta.  
    
6) Pääset osallistumaan mieleenpainuviin tapahtumiin ja näet upeita paikkoja. On vaikea listata omalta kielimatkalta vain muutamaa huipputapahtumaa ja paikkaa, sillä kerettiin kolmen viikon aikana nähdä ja kokea vaikka mitä. Esimerkiksi EF discot ja partyt, Cominon Blue Lagoon, EF areena sekä picnicit iltaisin rannalla jäivät kirkkaasti mieleen.  

    
IMG_7484

7) Saat ikimuistoisia kokemuksia, jotka lämmittää mieltä monen monta vuotta. Kokemuksena kielimatka on mielettömän hieno ja mieleenpainuva reissu!  
  
8) "Traveling is the only thing you buy that makes you richer 

IMG_7803

Jos kaipaat tarkempaa tietoa aiheesta tai tulevan kesän kielimatkoista, klikkaa itsesi tänne. Multa voi myös tulla kyselemään mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Löytyykö sieltä kielimatkasta haaveilevia lukijoita?


- Viivi 

4 comments :

 1. Itsekkin joskus hieman nuorempana kävin kielimatkalla, ja kyllä voisin suositella kaikille yläaste-lukio ikäisille! :)
  Tällä hetkellä vaihto-opiskelen Thaimaassa, joten tällekin peukkuja jos jotain kiinnostaa!

  aveclotta.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan, kielimatka on uskomaton kokemus! Vaihtarivuosikin olisi varmasti mahtavaa :)

   Delete
 2. Ihania kuvia! Haaveena olis päästä joskus kielimatkalle. :)

  tiiaemilia.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon! Pidetään peukkuja pystyssä, jos vaikka joskus pääsisit :D

   Delete