10 December 2016

10X CHRISTMASSY FACTS

Iltaa Saatiinhan tämäkin kouluviikko pakettiin eikä joululomaan oo kun enää kolme viikkoa. Mahtavaa, että joulu on ihan ovella. Sen takia halusinkin tulla päivittämään blogia jouluisissa tunnelmissa. Oon nähnyt useitta tällaisia jouluisia fakta-postauksia, joita oon tykännyt kovasti lukea. Toivottavasti tekin tykkäätte lukea sellaisia, sillä kokosin tähän postaukseen 10 muhun liittyvää jouluista faktaa!

1. Joulu Aloitetaan vaikka siitä, että joulu lukeutuu mun suosikki juhliin ja oon väistämättä jouluihminen. Joulussa on kaikki kohdillaan. Tunnelma, ruoat, joululaulut, kauppojen joulujutut ja kaikki muu joulun liittyvä saa mut joka vuosi innostuneeksi ja hyvälle fiilikselle.

2. Lahjat Oon varmaanki yks huonoimmista tai ainakin hitaimmista joululahjojen hankkijoista. Mun tarvii päästä todella monta kertaa kiertelemään kaupoissa ja metsämään lahjoja ennen kuin löydän mitään. Tästä syystä mulla jää usein lahjojen hankkiminen ihan viime tippaan.

3. Lahjojen paketointi Vaikka oonkin huono hankkimaan lahjoja, se ei tarkoita sitä etten tykkäisi paketoida niitä. Päinvastoin rakastan paketoida lahjoja joulumusan soidessa ja kynttilöiden palaessa. Tulee jotenkin tonttumainen fiilis.

IMG_8076

4. Jouluruoka Laatikot, kalat, kinkku, riisipuuro, piparit... Kaikki nämä ja loput jouluruoat on suurta herkkua. Kun on pöytä aivan täynnä herkullisia ruokia, tulee mun joka joulu syötyä maha kipeeksi. Ainoat jouluruoat, joka ei muhun uppoa on rosolli ja luumukeitto, mutta kaikki muut maistuvat kyllä sitäkin paremmin.

5. Konvehtirasiat Edellisestä kohdasta päästäänkin hyvin konvehtirasioiden oikeaoppiseen syömiseen. Meidän perheessä on aina tehty niin, että rasian uutta kerrosta ei saa aloittaa ennen kuin edellinen on syöty kokonaan. Tunnen joka kerta piston sydämessä, jos joku nappaa alemmasta kerroksesta suklaata edellisen kerroksen olevan vielä "käynnissä", heh. 

6. Piparit Yleensä me koristellaan pikkuveljen kanssa mummun leipoma piparitalo, mutta tänä vuonna se on jäänyt tekemättä. Siitä huolimatta joka joulu on kuitenkin pakko leipoa ja koristella pipareita. Tässä hommassa on vaan se huono puoli, että takinaa tulee syötyä aina aivan liikaa, sillä sekin on vaan niin hyvää.

IMG_0053

7. Leffat Vuosittain tulee katsottua vähintään yksi jouluaiheinen leffa. Mulla ei oo mitään yhtä suosikkia, mutta suomalainen Joulutarina on aina yhtä koskettava. Tänä vuonna en oo kerennyt katsomaan vielä yhtään joululeffaa, mutta luultavasti viikonloppuna asia korjautuu.

8. Linnanjuhlat Myös linnanjuhlat tulee katsottua aina itsenäisyyspäivisin. Tähän kuuluu tietysti pukujen ihastelua, arviointia, etikettivirheiden bongailua, oman kutsun haaveilua ja mekon suunnittelua. Tietysti juhlissa on joka vuosi lisäksi tiettyjä vieraita, joiden saapumista ja lookia erityisesti odottaa. 

9. Joululaulut Joululaulut on varmasti yksiä parhaita juttuja joulussa. Täältä voit käydä kurkkaamassa mitä biisejä mun suosikkeihin kuuluu. Listalta löytyy kyllä vain osa, sillä on mahdoton tiivistää kaikkia suosikkeja samaan postaukseen. Spotifyssa multa löytyy oma joulusoittolista ja lisäksi joulun aikaan joululauluja tulee myös itse laulettua sekä soitettua pianolla ja huilulla.

10. Sukulaiset Joulun tienoilla vietetään paljon aikaa sukulaisten kanssa. Yleensä aatto ollaa jommassa kummassa mummulassa ja tapaninpäivänä siirrytään toiseen. Myös serkkujen ja muiden sukulaisten kanssa vietetään laatuaikaa joululomalla. Mulle jouluun kuuluu siis isona osana sukulaiset.

IMG_9926-001
Löytyykö teiltä jotain samoja piirteitä/mieltymyksiä?

- Viivi 

6 comments :

 1. Ihana postaus, ja huippukauniita kuvia! :)

  ReplyDelete
 2. Ihana postaus❤! Ja oi kyllä vaan, rakastan kaikkea joulussa! Mutta ihan vilpittömästi odotan eniten sitä että koko perhe on yhdessä❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa, kiitti Hanna kivasta kommentista. Toivottavasti sun joulusta tulee rentouttava ja miellyttävä <3

   Delete