30 November 2016

LET'S TALK ABOUT STRESS

Moi moi ♥ Koeviikosta selvittiin ja tänään pääsi alottamaan puhtaalta pöydältä uuden jakson. Jotenkin hullua ajatella miten nopeesti aika menee. Nyt alko jo 3. jakso ja huomenna marraskuu vaihtuu joulukuuksi. Puhuin aiemmin (täällä) siitä miten helposti stressaan asioista ja yritän ylisuoriutua. En oo tämän asian kanssa kuitenkaan yksin. Tuskimpa kukaan voi kokonaan välttyä stressiltä. Koulu, työt, tähän aikaan vuodesta joulu jne. Aiheita löytyy monia. Tietyssä pisteessä stressi voi olla hyvä asia ja saattaa parantaa suorituskykyä. Liika on kuitenkin liikaa ja pitkittynyt stressi on haitaksi terveydelle. Kokosin tähän postaukseen muutamia keinoja, jotka voivat olla avuksi stressinhallinnassa.

IMG_8202

Kuuntele musiikkia - Musiikki auttaa rentoutumaan ja päästämään kaikki turhat ajatukset pois päästä. Spotifysta voi löytää useita ihanan rentouttavia soittolistoja.

Lue - Jos oot samanlainen kuin mä eli kirjojen lukeminen ei nappaa eikä toimi rentouttavana puuhana, etsi käsiisi lehti tai selaile blogeja. Mä ainakin rakastan pitkän päivän jälkeen lueskella blogien uusia postauksia höyryävä juoma kädessä.

♥ Hemmottele itseäsi - Varaa aika vaikkapa hierontaan tai kasvohoitoon. Voit myös järjestä home spa- illan ja tehdä itse erilaisia kasvonaamioita yms. 

Nää kavereita - Laita viestiä ja lähde kaverin kanssa esimerkiksi leffaan tai syömään. Kuulumisten vaihtaminen ja kunnon nauru lievittää stressiä huomattavasti. 

IMG_8331

♥ Lähde ulos liikkumaan & venyttele - Raikas ulkoilma ja liikunta on yksi parhaista stressinhallintakeinoista, joita tiedän. Reippaan lenkin jälkeen olo aivan eri kuin lenkille lähtiessä.  Venyttely rentouttaa sekä lihaksia että mieltä.

Siisti ympäristö - Pidä huoli, että huone/asunto on siisti ja tavarat on edes jonkinlaisessa järjestyksessä. Sotkuinen ympäristö voi meinaan vaan pahentaa stressiä entisestään.

♥ Kokkaa, kuvaa, bloggaa, sisusta jne - Keksi jotain mieluista puuhaa, josta nautit ja joka auttaa viemään ajatukset pois stressaavista asioista. 

Kirjoita - Blogi on tähän hyvä väline, mutta myös esimerkiksi päiväkirja tai viestikin on hyvä vaihtoehto. Kirjoita ylös tai kerro jollekin mitä mielessä liikkuu ja millainen fiilis on. Purkaessasi ajatuksesi tekstiksi pystyt tyhjentämään turhat ja aivoja kuormittavat ajatukset pois päästä.

IMG_8338
Palkitse itsesi - Kovan koitoksen jälkeen pieni palkkio ei ole kiellettyä. Lupaa itsellesi jokin palkinto, kun olet suorittanut tietyn asian. Tämä motivoi tekemään ja tuntuu mahtavalta suorituksen jälkeen.

Ota rennosti - Pukeudu mukaviin vaatteisiin, jossa on hyvä olla ja tee sitä mikä tuntuu oikealta. Älä pakota itseäni, hengitä syvään ja nauti hetkestä!

Löytyykö teiltä jotain muita hyviä stressinhallintakeinoja?

- Viivi 

10 comments :

 1. Tosi hyvä postaus ja ihanat kuvat taas! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon Jenni, tosi kiva kuulla! <3

   Delete
 2. Oon kans kärsiny jotenki tosi paljon stressistä tänä syksynä, et siis ole asian kanssa yksin! + Kivat kuvat :)
  jasmintuomi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helpottavaa kuulla. Toivottavasti et oo joutunut potemaan kuitenkaan liian kovaa stressiä. Kiitti Jasmin! :)

   Delete
 3. Ihania kuvia!

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Samaistun tohon stressaamiseen ja ylisuorittamiseen niin paljon! Oon ajatellut myös kirjoittaa aiheesta blogiin, koska tuleva kolmas jakso on varmaan lukion kamalin.. Mua auttaa stressaamiseen se, että järjestelen asioita ja kirjoitan juttuja ylös esim. kalenteriin. Eli jotenkin todistelen itselleni, että homma on hanskassa :D Lukusuunnitelmia varmaan kannattaisi myös tehdä, koska ne yleensä lisää motivaatiota (:

  http://viivimiljamaria.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noniin, helpottaa kuulla etten oo yksin. Kirjota ihmeessä, mä ainakin innolla lukisin aiheesta sun kirjottamaa postausta! Mä itseasiassa kokeilin viime koeviikolla tota lukusuunnitelmaa, niin ainakin jonkun verran autto halitsemaan stressiä ja noiden juttujen kirjottaminen ylös auttaa kans. En varmaan pystyis mihinkään ilman kalenteria, heh :D Kiitos ihanasta kommentista ja oikein paljon tsemppiä siihen kolmanteen jaksoon, kyllä se siitä! <3

   Delete
 5. Tosi kiva postaus! Ite stressaan oikeesti ihan kaikesta :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jees kiitti! Jep en tiedä miten niinkun ihan arkisista pienistäkin asioista onnistuu saamaan pientä stressinpoikasta :D

   Delete