23 September 2015

HOMEMADE GRANOLA

Heippa ♥ Oon tyytyväinen tällä hetkellä, sillä sain hoidettua kaikki kiireelliset kouluhommat tälle viikolle. Enään on perjantain matikankoe tulossa, jota en välttämätä kauheen innolla odota. Saas nähdä mitä tulee. Syysloma lähestyy hurjaa vauhtia. Mun lomasuunnitelmat on vielä aika lailla auki. Pitäis varmaan keksiä jotain kivoja menoja sille viikolle. Tänään on luvassa helpon ja erityisen herkullisen granolan ohje kaikille myslin ystäville. Suositellen testaamaan. Tää vie voiton kaupan mysleistä mennen tullen!

IMG_6017
- 2 kypsää banaania
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3/4 dl hunajaa
(- reilu 2 rkl makeuttamatonta
 maapähkinävoita)
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1 dl auringonkukansiemeniä
(kuorittuja)
- 1 1/2 tl kanelia
Lisäksi halutessasi n.3-4 dl
-kookoshiutaleita, pähkinöitä, manteleita, kuivattuja 
marjoja/hedelmiä, kurpitsansiemeniä yms.

IMG_6021
IMG_6030
1. Viipaloi banaanit kulhoon. Lisää joukkoon öljy, hunaja ja maapähkinävoi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.2. Lisää kulhoon kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, kaneli ja sekoita. 


3. Valmistele haluamasi lisukkeet: pilko pähkinät pariin osaan ja kuutioi kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi. Lisää valitsemasi ainekset kulhoon ja sekoita.
4. Ripottele seos leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Sekoita lastalla paistamisen puolessavälissä.
5. Sammuta uuni. Riko isommat palat lastalla pieniksi muruiksi. Laita granola vielä n. 30 minuutiksi sammutetun uunin jälkilämpöön, kunnes se on rapeaa ja saanut hieman väriä. Varo polttamasta granolaa!

IMG_6037
Lisää esim. maustamattoman jogurtin joukkoon tai tee ohjeella välipalapatukoita muodostamalla granolaseoksesta patukoita pellille ja pitämällä niitä uunin jälkilämmössä hieman pidempään kuin 30 minuuttia !

Oletteko jo kokeillut tehdä itse garnolaa? Tai aiotteko kenties testata tätä reseptiä? 

 -Viivi 

18 comments :

  1. aivan ihana, pakko kokeilla!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos, suosittelen testataamaan!

      Delete
  2. Replies
    1. Kannattaa! Tästä tulee niin herkullista :)

      Delete
  3. Pakko testata! Sait uuden lukijan samalla ;)
    Käy tsekkaamassa mun blogi ja samalla osallistumassa arvontaan!

    http://millakristiinan.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen ehdottomasti! Tervetuloa ja mukavia lukuhetkiä :)
      Käyn lukasemassa myös sun blogia ja tsekkaamassa ton arvonnan !

      Delete
  4. Sun blogis mun Linkkaa blogisi -esittelypostauksessa ;) käy kurkkaa! http://pannariblogi.blogspot.fi/2015/09/linkkaa-blogisi-esittelypostaus-3.html

    ReplyDelete
  5. Onkin pitkän aikaa jo pitänyt tehdä granolaa! Täytyy ottaa kyllä nyt asiakseni, näyttää hyvälle! :)

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. No nyt onkin sitten hyvä aika tehdä. Tällä ohjeella saat varmasti herkullista granolaa aikaseks! :)

      Delete
  6. Näyttää ja kuulostaa kyllä niin hyvältä! Ihanat kuvat <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä, sillä hyvältä se myös maistuu:D Kiitos paljon kommentistasi ♥

      Delete
  7. hei vitsi näyttääpä hyvältä! :) Tää resepti on pakko kyllä ottaa talteen :>!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maistuu myös :D Hyvä niin ja sitten vaan testaamaan !

      Delete
  8. Pakko kokeilla näyttää ihan superhyvältä! :) Kaupan mysleissä on usein liikaa lisättyä sokeria, joten itse tehty mysli voisi olla se terveellisempi vaihtoehto. ;)

    http://katri-itsjustmylife.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sitä se todellakin on! Oon samaa mieltä. Juuri lisätyn sokerin määrän vuoksi pyrin välttämään kaupan myslejä. Tää on hyvä ja terveellisempi vaihtoehto niille. Vaikka sokeria ei tähän laitetakkaan, hunaja saa granolan maistumaan herkullisenn makealta :)

      Delete
  9. Oijjoi näyttääpä hyvältä!! :-)

    http://matildanieminenmusic.blogspot.se

    ReplyDelete