23 June 2015

BEAUTIFUL TAN

Heippa ♥ Moni varmaankin haaveilee taas näin kesän tultua kauniista ja kestävästä rusketuksesta. Itse ainakin kuuluun siihen joukkoon. Ajattelin tulla näin mukavan rantapäivän jälkeen jakamaan teille muutamia vinkkejä, jotka oon kokenut hyviksi. Tärkeintä auringon otossa on maltillisuus. Alku kesästä kannattaa aloittaa varovasti, sillä silloin iho palaa erittäin herkästi & kaikki varmaankin tietää palamisen vaarat. Koko aikaa ei ole hyvä olla suorassa auringon paahteessa vaan välillä kannattaa mennä varjon puolelle tai suojata ihoa vaatteilla.

IMG_6927
IMG_6924

| AURINKORASVAT |
Tärkein asia aurinkoa ottaessa ja ylipäätään auringossa ollessa on ihon suojaaminen. Aurinkorasva on siis 'must have' kesällä. Niitä löytyy montaa sorttia, varmasti jokaiselle se itselle sopiva. Alku kesästä kannattaa aloittaa isommilla suojakertoimilla. Ihon tottuessa aurinkoon voi kertoimia vähentää hiljalleen. Levitä rasva hyvissä ajoin ennen ulos lähtöä, lisää sitä tasaisin väliajoin(myös vedessä käymisen jälkeen), äläkä unohda suojata huulia.

IMG_6941

| ÖLJY |
Kun pohjalla on jo jonkun verran rusketusta, voidaan ottaa käyttöön öljyt. Kaupoista löytyy auringon ottoon tarkoitettuja öljyä, mutta myös perus ruokakaupasta saatavat vauvaöljyt toimivat hyvin. Mulla on ostoslistalla ''oikea'' öljy, joten tähän asti oon käyttänyt tuota vauvaöljyä.

IMG_6936

| KOSTEUTUS & AFTER SUN |
Kosteutus on tärkeää. Muista siis rasvata kehoasi usein! Rusketus näyttää paremmalta kosteutetulta iholta ja pysyy pitempään. Mä oon kokenut myös After Sun-voiteet erinomaisiksi ja käytänkin niitä aina auringossa olon jälkeen. Aloe Veraa sisältävät voiteet rauhoittaa ihoa ja on hyviä esim. jos oot ollu koko päivän ulkona.

IMG_6959
IMG_6951

| NESTEYTYS |
Jälleen kerran täytyy muistaa veden juominen ja nesteytys. Vesipulloa kannattaa siis pitää mukana missä ikinä kulkeekin. Pidä huoli, että juot tarpeeksi, sillä liian vähäinen nesteytys saattaa johtaa heikotukseen tai pahoinvointiin. Kylmä vesi jääpaloilla myös virkistää ihanasti.

Jos teiltä löytyy lisää vinkkejä, kertokaa niitä ihmeessä!

-Viivi 

17 comments :

 1. Tosi hyvä postaus ja järkeviä neuvoja! :) Itse rusketun luonnollisestikin aika hyvin, mutta vauvaöljy kyllä auttaa - vaikka melkein jopa paloin sen takia kerran enkä oo koskaan palanut :D Sulla on muuten ihanan simppeli ulkoasu ja isoja, raikkaita kuvia! Liityin lukijaksi!

  http://bellaanette.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä niin:) Sen kanssa kannattaa olla tosi varovainen. Oon monelta kuullut, että ovat meinanneet palaa.
   Kiitos paljon & tervetuloa vaan! <3

   Delete
 2. oih! jälleen kerran ihana postaus :3 sun postaukset saa todella hyvälle tuulelle, ja sulla on tosi hyvälaatusia kuvia.. <33

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih kiitos, näistä kommenteistakin tulee aina tosi hyvälle tuulelle! <3

   Delete
 3. Oi aivan ihastuttava postausidea varsinkin kun pitää auringonotosta! Multa välillä jää aurinkorasva Suomessa kokonaan pois mikä on huono juttu vaikken pala ja rusketus tulee tosi nopeasti ja helposti. Iho tarvitsee silti sen aurinkorasvan suojaamaan vaikka ei palakaan eli mun täytyisi olla ehdottomasti tarkempi sen rasvan kanssa :) tämä oli kiva muistutus minulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin vasta parina viimesenä kesänä oon oikeesti tosissani ruvennut käyttämään aurinkorasvoja. Itse palan aika herkästi, mutta vaikkakin ei palaisi on niitä hyvä käyttää. Hyvä kuulla, että oli onnistunut idea! :)

   Delete
 4. Hei tää oli tosi kiva postaus! :-) Otankin vinkit talteen, jos pääsis pian nauttiin auringosta.. :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh kiitos Sofia! Hyvä niin, eiköhän ne aurinkokelit sieltä pian jo tuu:) Toivottavasti ainakin!

   Delete
 5. Oon itekkin aika tarkka siitä miten suojaan mun ihoa aurinkoa ottaessa. Koulun pesismarkkinoille sattu kuitenki ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä, ja ilman aurinkorasvaa ihoon paloi nätisti shortsipukurajat.. :-D Onneks nyt kesällä oon saanut tasoteltua, kun vaan loppuis nää sateet niin sais tasotettua loppuu :-) Mutta ihania kuvia, niin nättejä!!

  http://rosaiidaemilia.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin oon tullut tarkaks ihon suojaamisen kanssa, kun muutaman kerran on jotkut kohdat kärähtänyt.
   Kiitti paljon!! Aurinkoisia kelejä odotellessa:D

   Delete
 6. Hyviä vinkkejä! :) Ite en oo yleensä rasvaa käyttäny, sillä harvoin palan. Mutta pitääpä alkaa käyttämään kuitenki:) Pysyy ihoki parempana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä niin! Mm, kannattaa sillä aurinkorasvat ehkäisee myös auringon aiheuttamaa ihon vanhenemista:)

   Delete
 7. ja se pitää vielä sanoa,että ihanan kesäinen postaus! tuli heti jotenkin enemmän inspiraatiota mennä ulos ottamaan aurinkoa :) ! ja käyppäs vilkasemassa myös mun blogi, jos kiinnostaa: oleonnellinen.blogspot.fi

  ReplyDelete
 8. tosi hyviä vinkkejä! :-)

  sannielinas.blogspot.fi

  ReplyDelete
 9. Moikka! Mun blogissa olisi sulle Liebster Award ja 11 kysymystä. Ihanaa torstaita :-)

  http://monakirjoittaablogia.blogspot.fi/2015/06/the-liebster-award.html

  ReplyDelete