27 October 2016

ADVENTURE OF LIFETIME

Hi there Kouluun ollaan palattu lomalta ja viikko onkin sujahtanut nopeasti. Päivät on siis jälleen täyttynyt koulusta ja siihen liittyvistä hommista sekä treeneistä. Pitkästä päivästä sekä tuosta harmaasta kelistä johtuva pieni väsymys painaa päälle, joten sen takia ajattelin tänään selailla kesäisiä Malta-kuvia ja kirjoittaa postauksen niitä käyttäen. Kielimatkapostausta siis luvassa.

Sieltä saattaakin löytyä joku, joka olisi kiinnostunut tai halukas lähtemään kielimatkalle? Miksi kannattaa tehdä varaus ja lähteä sinne? Mitä kielimatkaslta voi saada? Tässä muutamia omia kokemuksia kolmen viikon EF:n kautta tehdyn kielimatkan jälkeen.

EF_malta8392

♥ Uudet ystävät useista eri maista
Matkalla oli monia eri mahdollisuuksia tehdä tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Koulu, oppitunnit, oma suomalaisporukka, aktiviteetit yhdessä muiden kanssa, huonekaverit, beach club, EF areena, discot ja vaikka mitä muita. Itse sain ystäviä sekä uusia tuttavuuksia eri puolilta maapalloa mm. Suomesta, Virosta, Norjasta, Itävallasta, Saksasta, Italiasta... Aivan ihania ihmisiä unohtamatta meidän liidereitä. Näitä kaikkia tulee varmasti kova ikävä ja toivon, että pystymme järjestämään tapaamisia ja näkeemään toisiamme useaan otteeseen.

EF_malta7501

♥ Kielitaito ja rohkeus käyttää vierasta kieltä
Ennen Maltalle lähtöä olin paljon epävarmempi ja ujompi englantia puhuessani. Mutta kun kolme viikkoa päivittäin puhuu ja käyttää englantia, kielitaito ja vamuus sen puhujana vahvistuu huomaamatta. Loppu matkasta tuntui jo paljon helpommalta kommunikoida ihmisten kanssa vieraamalla kielellä. Kieltä tuli käytettyä melkein joka käänteessä ja mun kohdalla ainakin se paransi puhetaitoja sekä toi lisää varmuutta. Eli jos oot arempi puhumaan vierasta kieltää ja haluut kehittyä siinä, tässä yksi mahtava keino toteuttaa se.

EF_malta7547

♥ Itsenäisyys sekä rohkeus

Kolme viikkoa ulkomailla ilman vanhempia opettaa myös itsenäistymään ja pärjäämään paremmin omillaan. Tottakai meillä oli koko matkan ajan liiderit mukana, jotka olivat meistä vastuussa. Siitä huolimatta piti opetella hoitamaan omia asioitaan ja pärjäämään ilman, että äiti oli pitämässä kädestä kiinni joka tilanteessa. 


EF_malta7605

♥ Hienot ja ikimuistoiset kokemukset
Kolmen viikon kielimatkaan Maltalla mahtui toinen toistaan hienompia kokemuksia. Pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin, paikkoihin ja kulttuureihin. Aktiviteettejä riitti ja niistä kertyi upeita muistoja. Oli mm. beach & boat partyt, discoja, veneretkiä, olympialaisia, kauniita maisemia, lämpöä, aurinkoa, merta ja vaikka mitä muuta. Nuo kolme viikkoa olivat elämäni ikimuistoisimmat viikot. Reissu oli kokonaisuutena valtavan hieno ja antoisa!

Onko siellä muita entisiä kielimatkalaisia vai haaveiletko kenties sellaiselle lähtemisestä?

- Viivi 

6 comments :

 1. Ihana postaus ja ihanat kuvat! ♥ En oo kielimatkalla ollu, enkä tiedä uskaltaisinko edes lähteä, vaikka varmasti olis mahtava kokemus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Julia <3 Kyllähän muakin aluks jännitti jonkun verran, mutta oli kyllä sen jännityksen arvoinen reissu!

   Delete
 2. Varmasti upea kokemus! Kiva postaus. :)

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin oli joo! Kiva, jos tykkäsit. Kiitos <3

   Delete
 3. Vau miten kivalta kuulostaa ja upeet kuvat!♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että kuulostaa siltä! Kiitti paljon <3

   Delete